Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

«Αναδόμηση» μετά τις διακοπές

«Αναδόμηση» μετά τις διακοπές

Πρόσωπο

Βήμα 1ο: Απολέπιση
Οι δερματολόγοι ορκίζονται στην απολέπιση ως τη σημαντικότερη θεραπεία για την ανάπλαση των κυττάρων. Οι θεραπείες αυτές πρέπει να γίνονται σε περίοδο που το δέρμα δεν εκτίθεται σε έντονη ηλιοφάνεια.
Βήμα 2ο: Ενυδάτωση
Η απολέπιση, ωστόσο, δεν θα βοηθούσε στην σωστή αποκατάσταση του δέρματος αν δεν την ακολουθούσε βαθιά ενυδάτωση. «Το ενυδατωμένο δέρμα δείχνει πολύ καλύτερο, οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες»
Βήμα 3ο: Μάτια
Διατηρήστε την ξεκούραστη όψη των ματιών σας, κρατώντας για καιρό ακόμα μακριά τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα, χρησιμοποιώντας καθημερινά τα κατάλληλα προϊόντα

Σώμα

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα μας μετά τις διακοπές είναι μία εξίσου βαθιά απολέπιση με αυτήν του προσώπου, καλή ενυδάτωση, καθώς και προσεκτική περιποίηση των άκρων.

Βήμα 1ο: Απολέπιση – Ενυδάτωση σώματος
Η απολέπιση πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα, τις πρώτες εβδομάδες μετά τις διακοπές, και έπειτα, όσο θα πλησιάζει ο χειμώνας, μία φορά την εβδομάδα. Η δε ενυδάτωση του δέρματος θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε φορά που βγαίνουμε από το ντους.
Βήμα 2ο: Περιποίηση άκρων
Όσο επιμελώς κι αν φροντίσατε τα άκρα σας πριν φύγετε για διακοπές, με την συνεχή χρήση ανοιχτών παπουτσιών και την σκληρότητα που προκαλεί η θάλασσα και το καθημερινό παιχνίδι στην παραλία, το μόνο σίγουρο είναι πως όχι μόνο τα νύχια αλλά και το δέρμα στις φτέρνες σας είναι σε κακή κατάσταση. Από τις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε λοιπόν για να σώσετε την… υπόληψη των ποδιών σας είναι ένα προσεκτικό «σπιτικό» μανικιούρ και πεντικιούρ.
Μαλλιά
Μετά από τόση έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα τα μαλλιά χρειάζονται οπωσδήποτε ανανέωση και βαθιά ενυδάτωση, διαφορετικά σύντομα θα αρχίσουν να δείχνουν θαμπά και ξερά, με σπασμένες άκρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου